• Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
  • Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
Könyvelést támogató szoftverek
Első magyar dokumentumtár bázis
Célunk

Célunk, hogy a dokumentumkezelési lehetőségek közötti eligazodásban segítséget nyújtsunk azoknak a könyvelőknek, akik online könyvelő módszerekkel szeretnének működni.

A távkönyvelés jellemzői

A távkönyvelés egy olyan könyvelői működés, amikor a könyvelő és az ügyfele nincsenek egymással fizikai közelségben.

A távkönyvelés megvalósulhat természetesen akkor is, ha a könyvelő és az ügyfele egy városban dolgoznak, de ilyen esetben is ugyanolyan gyakran, vagy ugyanolyan ritkán találkoznak, mintha távolabb lennének egymástól.

A távkönyvelés egyik jellemzője, hogy a könyveléshez szükséges iratokat – számlákat, szerződéseket, nyilatkozatokat – a könyvelt cég (pl. Kft, Bt, egyesület, alapítvány) képviselője az internet segítségével juttatja el a könyvelő irodájába. Az eljuttatáshoz természetesen ezeket a dokumentumokat be kell szkennelni. Az így digitalizált anyagokat el lehet juttatni e-mail küldés segítségével a könyvelő munkatársaihoz, de ez nem feltétlenül megbízható: az e-mailek általában megérkeznek, de ha csak minden ezerből 1 elvész, az komoly gondot okozhat, sérül a törvényi kötelezettség. Az e-mail küldésnél fejlettebb mód az, ha a könyvelőiroda valamilyen dokumentumkezelő rendszert használ, amihez hozzáférést ad az ügyfeleinek is.

A távkönyvelés másik jellemzője az, hogy a könyvelés során előálló információkat a könyvelő távoli lekérdezések lehetőségének biztosításával juttatja el az ügyfeleinek. Ennek az a feltétele, hogy a könyvelőiroda olyan könyvelőprogramot használjon, mely az interneten keresztül, pl. felhőben működik. Ha a könyvelőprogram ezeket a funkciókat támogatja, akkor az ügyfél (pl. a Kft, Bt ügyvezetője) beléphet a saját könyvelési fiókjába, ahol minden olyan kívánt vezetői információt megtalál, amire szüksége van.

Szóljon hozzá!