• Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
  • Slider
    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa.
Könyvelést támogató szoftverek
Első magyar dokumentumtár bázis
Célunk

Célunk, hogy a dokumentumkezelési lehetőségek közötti eligazodásban segítséget nyújtsunk azoknak a könyvelőknek, akik online könyvelő módszerekkel szeretnének működni.

A hagyományos könyvelő és az online könyvelő

Mitől hagyományos, és mitől online egy könyvelő?

A hagyományos könyvelő minden hónapban egyszer találkozik az ügyfeleivel. Jellemzően ez hó vége után szokott néhány nappal történni. Ilyenkor a hagyományos könyvelő átveszi az előző hónapban felhalmozódott iratanyagokat.

A havi átadás időpontjában a két felet eltérő érdekek mozgatják. Az ügyfél szeretné minél későbbre tolni a találkozást, hogy addig beérkezzenek a későbbi dokumentumok is, például a más telephelyen keletkezett számlák, vagy a postán banki kivonatok. A könyvelő szeretne minél több időt kapni arra, hogy a jellemzően a következő 20.-áig beadandó ÁFA bevallást elkészíthesse.

Végső soron a könyvelő és a könyvelt cég között létezik egy könyvelői szerződés, ami meghatározza, hogy meddig kell a havi anyagokat átadnia. Ha minden jól megy, az ügyfél tartja magát ehhez.

Az online könyvelő, vagy más néven távkönyvelő elképzelhető, hogy havi rendszerességgel nem is találkozik az ügyfeleivel, mert a könyveléshez szükséges iratokat, számlákat, szerződéseket online módon kapja meg tőlük. A távkönyvelésnek tehát nemcsak az a jellegzetessége, hogy a Kft, Bt ügyvezetője távolról le tudja kérdezni az interneten keresztül a könyvelési kimutatásokat, hanem egyúttal lehetőséget nyújt arra is, hogy az iratok, számlák, szerződések, nyilatkozatok papír formában történő átadását kiváltsuk az interneten történő dokumentumkezeléssel.

Az online könyvelő nem várja el a személyes átadást, helyette minden ügyfél a neki kényelmes időközönként feltölti az aktuális számláit a dokumentumkezelő rendszerbe, amiket a könyvelője azonnal lát, és el tud kezdeni dolgozni velük.

Szóljon hozzá!